Rosersbergs Slottshotell

Slottsvägen 203 195 95 Rosersberg
  • Om Rosersbergs Slottshotell
  • Jag har en kod Kod
  • Logga in
  • Svenska Svenska

Valt erbjudande: Golfweekend på Rosersbergs Slottshotell

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Golfweekend på Rosersbergs Slottshotell

 

Checka in med dina golfvänner på Rosersbergs Slottshotell och slå ut på Arlandastad Golf som ligger endast 10 minuter med bil från hotellet. Kombinera er golfweekend med god mat i fantastisk slottsmiljö.

 

Arlandastad Golf har 2 stycken 18-hålsbanor, Nya Banan och Masters Banan. Masters Banan rankas idag som en av Sveriges bästa. Efter dagens runda kopplar ni av i salongen på slottet, njuter god mat och dryck och kanske av en promenad i slottsparken. På kvällen serveras ni en trerättersmiddag i slottsrestaurangen. Sov gott bland krispiga lakan, vakna till en härlig frukostbuffé och ladda upp för en ny dag på banan!

 

För bokning populära perioder ber vi er stämma av med oss via mail eller telefon innan så att vi kan garantera en speltid. 

 

Meddela önskad utslagstid samt ert golf-id på samtliga spelare i meddelanderutan i slutet av bokningsförfarandet. Vi återkommer med en bekräftelse till er på att önskad golftid fungerar.

 

Tips! Beställ något av våra härliga tillval till rummet för en extra lyxig vistelse! Välj tillval i nästa steg av bokningsförfarandet.

 

Reser ni fler än två personer?

Vissa av våra rum har plats för extrasäng, men de är tyvärr inte bokningsbara online.

Kontakta receptionen på [email protected] så hjälper vi till att boka in det.

  

Arlandastad Golf - Masters Banan
Mästerskapsbanan innehåller allt för att göra golfrundan till en trevlig upplevelse. Tack vare alla tävlingar som redan har spelats på denna bana, och det stora arbete som lagts ner för att förbättra banan efter den återkoppling elitspelarna gett, har banan redan fått ett internationellt erkännande av spelare på många olika nivåer.

Den gamla banan designad av Sunde Linde invigdes den 5 juni 1993 av Anders Forsbrand och Helen Alfredsson. Mycket har hänt sedan dess och den gamla 18-hålsbanan, idag Masters Banan, har renoverats från grunden till en riktig mästerskapsbana detta med hjälp av Sveriges bästa golfare och European Tours goda råd.

Att Masters Banan är en riktig mästerskapsbana har vi fått bevisat då banan som stått som värd för Europatouren vid inte mindre än fem tillfällen mellan åren 2004-2008. Under 2007 och 2008 avgjordes Europatourtävlingen Scandinavian Masters här och att banan är en tuff men härlig utmaning vittnar även seger resultaten från dessa tävlingar om, då Mikko Illonen vann på -6 2007 och Peter Hansson på -9 2008. Numer spelas årligen kvalet till Europatouren på Masters Banan.

Masters Banan är omkring 5700 meter lång med tolv hål i anslutning till vattenhinder. Med rådande vind, tät ruff och smala fairways, behöver du använda fantasi och tänka placering istället för bara långt. Det finns få golfare i världen som kan bemästra den här banan då den spelas som par 70. Det finns tillräckligt med utmaningar som hindrar dig från att bli uttråkad. Banan är tuff, men en medelgolfare kan njuta av runda så länge som du kan hålla bollen i spel. Banan kan snabbt utnyttja svagheter i ditt spel. Exakta drivar kommer att underlätta ditt närspel och förmåga att chippa och putta kommer att rädda din score vid sneda utslag från tee. En sak till det finns gott om vattenhinder så precision är nyckel.

Speltekniskt anses Masters Banan vara en tuff men härlig utmaning som passar de flesta spelare oavsett handicap och spelstandard.

 

Arlandastad Golf - Nya Banan
I augusti 2001 invigdes den andra banan på Arlandastad Golf då Nya Banan stod klar för spel. Arkitekt Peter Chamberlain arbetade efter mottot ”Tuff men inte svår – kul men inte enkel” när han skapade Nya Banan.

Banan påminner om en Linksbana på det skotska hedlandet, med öppen natur, kullar och intressanta greenområden. En prövning av spelarens förmåga att testa sig själv i många situationer, både speltekniskt och taktiskt. Nya Banan är en spännande partner till Masters Banan. Alla kategorier av spelare får chans att välja mellan flera spellinjer. Approachslagen till greenen är varierade och många intressanta flaggplaceringar skapar nya utmaningar hela tiden. Spelare som håller sig på fairway och undviker vattenhindren hittar alltid bollen, men tack vare slänter och kullar kommer spelförmågan att testas. Greenområdena är formade på ett utmanande sätt med stor variation av olika slagmöjligheter medan greenytorna är så rättvisa som golfen nu kan vara. Allt detta, plus lite till, bör framkalla en hel del intressanta golfupplevelser.

 

Läs mer om Arlanda Stad Golf AB här.

 

Möjliga ankomstdagar: mån, tis, ons, tor, fre, lör

 

Paketet inkluderar

  Trerättersmiddag
  Greenfee Arlandastad Golf
  Tillgång till gym
  Frukostbuffé

 

Du kanske även är intresserad av

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Golfweekend på Rosersbergs Slottshotell. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod